Placeholder Image

שעות קבלה
יום ב'13.00-14.00 בתיאום מראש
    קורות חיים

Ph.D.     אוניברסיטת בר אילן, המחלקה לקרימינולוגיה. שם עבודת הדוקטורט: בין קורבנות וצמיחה פוסט טראומתית: הבניית הטראומה בקרב הורים ששכלו את ילדם בפיגוע טרור. (2007) בהנחייתו של פרופ' ג'רלד קרומר ז"ל

M.A.         אוניברסיטת בר-אילן, קרימינולוגיה יישומית . שם עבודת התיזה: השפעת השהות במקלט על התפיסה העצמית של נשים מוכות (2003)

בהנחייתו של פרופ' ג'רלד קרומר ז"ל

קורסים

תורת הענישה

פרסומים

סקה י' (2009). ההורות השכולה. כוורת, 17, 64-61.

סקה, י' (2012).  "הפיכת האין הדומם ליש אינסופי": חשיבות שימור הקשר הרוחני של הורים

שכולים עם הילד המת. מגמות, מח', 408-389.

סקה י' וכהן-לוק, ק' (2015). אוניברסאליות או יחסיות תרבותית?: תפקיד התרבות בהבניית השיח של הורים שכולים ביחס לתוקף הערבי. מגמות, נ', 98-71.

סקה י' וקרומר, ג' (2016) "חייב האדם לברך על הרעה כשם שמברך על הטובה": הבניית הטראומה של הורים חרדים ששכלו את ילדם בפיגוע טרור. בתוך נ' דוידוביץ, ר' זלשיק ומ' אלברשטיין (עורכים), בסימן הטראומה: עיונים ישראלים בזהות, זיכרון וייצוג (עמ'483- 440). רמת גן: אוניברסיטת בר-אילן, המחלקה למשפטים והקיבוץ המאוחד.

סקה, י' וקרומר, ג' (2017). "אליה וקוץ בה": השפעת השהות במקלט על התפיסה העצמית של  נשים מוכות. בתוך י' וולף, ט' רוזנבלום וש' שפירא (עורכים), עבריינות וסטייה חברתית תיאוריה ויישום. רמת גן: הפקולטה למשפטים אוניברסיטת בר-אילן. (בדפוס)

סקה, י', רונאל, נ', בן סימון, מ', וולש, ס' וכהן, ש' (2012). מרכזי תעסוקה עבור נשים אתיופיות (מחקר עבור הביטוח הלאומי). אוניברסיטת בר-אילן, רמת גן.

סקה י' ושדי, א' (2010). כנופיות ניאו-נאציות: היבט קרימינולוגי ומשפטי. סוגיות חברתיות בישראל, 10, 135-108.

Saka, Y., & Cohen-Luck, K. (2010). Between demonization to identification: The Way parents who bereaved their child in terrorist attack perceive the Arab assailant. Journal of Loss and Trauma: International Perspectives of Stress & Coping,19, 137-145.

Cohen-Luck, K., & Saka, Y. (2017). Holocaust memory reconstruction among bereaved parents. Death Studies, 41, 93-102.

Cohen-Luck, K., & Saka, Y. (2016). Patterns in response to chronic terrorism threats: A construct of emotional, cognitive, and behavioral responses among Israeli citizens.  Stress & Health, 10,1-11.

Saka, Y. (2017).  "A Mixed Blessing": Social Support as a Coping Resource for parents Who Lost a Child in Terrorist Attacks in Israel. Omega (Accepted in publication)

תאריך עדכון אחרון : 06/02/2023