ד"ר אלה קורן

ellakoren@biu.013.net.il

מקום לידה: ישראל

תאריך לידה: 14.08.55

מצב משפחתי: גרושה, אם לשלושה ילדים.

השכלה:

תוכנית דו שנתית להכשרת מטפלים בפסיכותרפיה התנהגותית קוגניטיבית                                                     (תשס"ז), התוכנית באישור ובחסות איט"ה ואוניברסיטת בר- אילן בית הספר לחינוך.

תואר שלישי (תשס"ג), המחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה , אוניברסיטת בר – אילן. נושא הדוקטורט: "השפעתם של גורמים פסיכו- חברתיים ודמוגרפיים על הסתגלות לנכות של נשים וגברים: מחקר השוואתי בין נכי צה"ל לבין נכים אזרחיים" בהנחיית : דר' מיכאל כץ ופרופסור לריסה רמניק.

תואר שני (תשנ"ה), המחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה : מגמה: פסיכולוגיה חברתית, אוניברסיטת בר – אילן. נושא  התיזה: "התייחסות סטודנטים ישראליים לנכי צה"ל" בהנחיית פרופסור לני ולר.

תואר ראשון (תשנ"ב), החוג המשולב למדעי החברה- מסלול מיקרו (פסיכולוגיה, סוציולוגיה, קרימינולוגיה), אוניברסיטת בר – אילן.

מקום עבודה נוכחי: אוניברסיטת בר אילן- מרצה, תחילת עבודה:1991

קורסים המועברים היום: החברה הישראלית, מוסר ואתיקה ברפואה, שוק העבודה בקרב קבוצות ייחודיות בחברה .

סמינריונים המועברים היום: סוגיות בארגונים, התנהגות פרו חברתית בעידן של אינדיוידואליזים, פסיכו- חברה ונכות.

הנחיית תזה לתואר שני בבית הספר לעבודה סוציאלית.

מקומות עבודה קודמים: ארגון נכי צה"ל:עוזרת יו"ר מחוז ת"א והמרכז

פברואר 2003- אוקטובר 2005

מכללת אשקלון- מרצה 2004-2000

מלגות ומענקים:

בתקופת התואר השני מלגה מאוניברסיטת בר אילן.

מלגה ממשהב"ט/ אגף השיקום (תשס"ב).

מלגה מארגון נכי צה"ל (תשס"ב תשס"ו תשס"ז).

מלגה מקרן שניצר (תשס"ד).

תחומי התמחות מדעיים:    נכות ומוגבלות, עמדות, חריגים בחברה

שפות: עברית, ספרדית (שפת אם), אנגלית, צרפתית (רמה בינונית)

פרסומים

פרסומים:

קורן אלה (2001). "להיות 'אישה', להיות 'נכה'- אפליה כפולה".

רפואה ומשפט, ספר היובל, 273-277.

Koren, E., Bergman, Y., & Katz, M. (2015). Disability during military service in Israel: Raising awareness of gender differences. Journal of Gender Studies, 24 (1),117-128.

Bergman, Y. S., & Koren, E. (2015). Differences in attitudes toward disability in Israel between native Israelis and former Soviet immigrants. Hagira,6.

Koren, E., Siegel, A., Shlezinger, A.,  Sher-Dotan, M., & Dekel,R. (2018). The Contribution of Mastery to Mental Health and Purpose in Life among Female Veterans with Disabilities in Israel. Health Care for Women International,18 (3), 289-302.

Koren, E., Shrira, A., Bodner, E., & Bergman, Y.S. (accepted). Subjective Nearness-to-Death and Negative Attitudes toward Persons with Disability: Attachment Patterns Moderate. Death Studies, doi: 10.1080/07481187.2018.1544949

הרצאות בכנסים:

קורן, א. "השפעתם של גורמים פסיכו- חברתיים ודמוגרפיים על הסתגלות לנכות של נשים וגברים". הכנס הארצי השישי לשיקום – מאובדן לשיקום, דצמבר 2006.

קורן, א. "נשים נכות: בדיקת השערת החיסרון הכפול ""Double Jeopardy. הכנס ה-38 של האגודה הסוציולוגית הישראלית, פברואר 2007.

קורן, א. "קהילת נשים נכות צה"ל-קהילה בתרדמת". הכנס ה- 39 של האגודה הסוציולוגית הישראלית, פברואר 2008.

Koren, E., & Bergman, Y. S. (2009). Adjustment in IDF disabled women: Equally different. Presented at the 10th NNDR Conference, Nyborg, Denmark, April 2009.

Bergman, Y. S., & Koren, E. (2011). Attitudes toward disability in the Israeli society: Personality and social characteristics. Presented at the 11th NNDR Conference, Reykjavik, Iceland, May 2011.

Bergman, Y. S., & Koren, E. (2012). Cultural differences in attitudes toward disability in Israel: Collectivism vs. individualism. Presented at the IACCP 21st International Congress, Stellenbosch, South Africa, July, 2012.

קורן, א. "עמדות כלפי נכות: שוני תרבותי בין ילידי הארץ לבין ילידי ברית המועצות לשעבר". הכנס ה-44 של האגודה הסוציולוגית הישראלית, פברואר 2013.

קורן, א. "על נשיות, מוגבלות ואימהות: אפליה משולשת" (הרצאה מוזמנת). כנס "הזכות להורות של א/נשים עם מוגבלויות בראי פסק הדין בעניין אורה מור יוסף" מטעם הפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה ומכון אלין בית נועם ללימודי מוגבלות, אוגוסט 2013.

קורן, א. "המלכוד של הסטיגמה שבחיסרון הכפול בקרב נשים נכות". הכנס ה-45 של האגודה הסוציולוגית הישראלית, פברואר 2014.

Koren, E., Bergman, Y. S., & Gueta, K. (2014). Predicting psychological well-being through meaning in life and attitudes toward disability in a group of religious Jewish women in Israel. Institute of Jewish Studies – University of Antwerp 31 March – 2 April

Koren, E., Dekel, R., & Sher-Dotan, M. (2015). Female veterans have disabilities too!, 13th Biennial conference of ERGOMAS (European Research Group on Military and Society), Open University of Israel in Ra'anana, Israel, 8 – 12 June

Koren, E., Shlezinger, A., Sher-Dotan, M. & Dekel, R. (2015). The contribution of mastery to mental health and purpose in life among female veterans with disabilities in Israel,  6th International Conference on Disabilities, Beit Issie Shapiro, Tel Aviv, Israel, 6-9 July

Koren, E., Gueta, K., & Bergman, Y. S. (2016). The relationship between meaning in life, attitudes toward disability, and psychological well-being: Findings among ultra-orthodox Jewish women in Israel. IACCP 23rd International Congress, Nagoya University & WINC Aichi, Nagoya, Japan, 30 July – 3 August.

Koren, E., Peretz, H., & Roth, D. (2017). Perceptions of Autonomy, Self-Esteem and Quality of Life among People with Complex Learning Disabilities and People without Disabilities: An inclusive research. Presented at the 14th NNDR Conference, Orebro, Sweden, 3-5 May.

רוט, ד., פרץ, ח. וקורן, א. " תחושת אוטונומיה, דימוי עצמי ואיכות חיים בקרב בוגרים עם לקות למידה קשיי הסתגלות ותפקוד בהשוואה לבוגרים ללא מוגבלות: מחקר פעולה משתף". הכנס ה-49 של האגודה הסוציולוגית הישראלית, ינואר 2018

Koren, E., Shrira, A., Bodner, E   & Bergman, Y. S. (2018). Subjective Nearness-to-Death and Attitudes toward Disability: The Moderating Role of Attachment Patterns.

Presented at the 39th STAR Conference, Lublin, Poland, 10-13 July.

השתתפות  בדיקה של כתב עת:

"ביטחון סוציאלי", מינהל המחקר

המוסד לביטוח לאומי